Kvällsrutiner

Kvällskissen (sista gången hundarna får gå ut innan vi lägger oss) har fått en ny innebörd.
Varje kväll när jag klär på mig springer alltid Ceylon till dörren för att understryka att hon minsann också vill gå ut. Sen när man tar ner hennes lilla halsband och koppel från kroken sitter hon så fint och stilla som hon bara kan, hon vet att annars får hon stanna inne. När man lyfter upp henne på axeln så spinner hon så intensivt att hon nästan glömmer bort att hålla balansen ^^ Lilla kattskrälle.
När hundarna gjort sitt så får Ceylon också gå ner på marken och sen promenerar hela familjen mot dörren för att sedan kuta uppför trapporna :)
På morgonen är hon trött och vill inte ut, då sitter hon på skohyllan och kisar med ögonen och slickar lojt sina tassar efter att samtidigt som mig (alltid mycket viktigt) gjort sina morgonbehov på toaletten :P

Imorse när Toves väckarklocka ringde upptäckte vi att Ceylon fattat grejen med den irriterade lilla saken som väcker en så jävla tidigt (06.15). Innan vare sig jag eller Tove hinner nå mobilen så har Ceylon kastat sig upp på nattygsbordet och verkligen slagit ner den på golvet, OCH lyckats stänga av alarmet på något mystiskt vis! :O
Helt sjukt!


Imorgon ska jag nog ta lilla katt och gå iväg till veterinären så att hon kan få sin sista vaccinationsspruta. Även ska det tvättas kläder eftersom Tove åker hem till Arvidsjaur på begravning över helgen :(

Just ja! Akvarieinnevånarna verkar må mycket bättre bara sen igår :D
Marmorbilbukarna simmar runt igen (istället för att ha något slags fjortismöte uppe vid ytan i akvariumets ena hörn), väderålen har blivit mörkare och piggare samt att de röda området kring hans mun blivit mycket mindre rött. Överlag så verkar alla fiskar mycket piggare igen <3
Jag spanade igenom akvariumet noga för att se om några fiskar dött (man hinner sällan se själva fisken eftersom att chokladmalen och praktbotiorna brukar svälja liket med hull och hår..) men det verkar som att de fiskar som levde igår även gör det idag.

Allra mest orolig var jag för min Queen Arabesque-mal (L260) som till vardags brukar kallas för Psycho och för mina två Sewellia lineolata ( aka Tiger Hillstream Loach), men dom lever och frodas tack och lov.




Queen Arabesque-mal.
Jag är iaf relativt säker på att Psycho är en sådan, det finns så många L-malar av typen Hypancistrus så man blir alldeles snurrig. Jag vet dock med säkerhet att Psycho inte är en King Tiger Pleco (L066).






Sewellia lineolata
En söt liten fisk som tillhör karpsläktet, det var kärlek vid första ögonkastet


_______________________________________________________________________________________________



PS. Annie väger 21,6kg nu, haha. Det är fem kilo mer än hon brukar väga.
Undra om man kanske borde oroa sig? Hur mycket är det normalt att en tik gått upp i vikt i början av den sjunde dräktighetsveckan? DS.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0